DHA'da yer alan habere göre; zamanla kuraklık nedeniyle baraj göletinde su azalmaya başlayınca eski yapılar da ortaya çıktı. Suyun tamamen çekilmesiyle ayakta kalan cami minaresi ve yıkık evlerin kalıntıları, 53 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Daha önce balıkçılık da yapılan barajın bulunduğu bölgede, minare yanındaki terk edilen kayık da dikkat çekti.
Duran Büyükgürsoy, suların çekilmesiyle minarenin ortaya çıktığını belirterek, "Ben gençken burası baraj ilan edildi. İnşaatında çalıştım. Evlerimizi yeni yere taşıdık. Daha sonra eski evlerimiz baraj suyu altında kaldı. Kuraklık nedeniyle sular yaklaşık 300 metre geriye kadar çekildi. Eskiden su seviyesi minarenin şerefesi hizasına kadar çıkıyordu. Kuraklık olunca sular çekildi. İnşaatında çalıştığım minare ortaya çıktı." dedi.
Çocukluğunun sular altında kalan mahallede geçtiğini anlatan Mustafa Akten ise "Kuraklık nedeniyle sular yükselmiyor. Aksine geri çekiliyor. Buradan taşınanların bazıları yeni mahalleye bazıları da başka yerlere gitti. Eskiden bine yakın nüfus vardı. Jandarma karakolu, sağlık ocağı, tarım kredi kooperatifi vardı. Burası merkez bir köydü, ilçenin en büyük ikinci köyüydü. " diye konuştu.
2021 Yılına Hızlı Başlayan İktisatEvim...
İnşaat Sektöründe Mevcut Finansman Koşulları...
Türk Telekom’da Hat İptali Neden Eziyete...
Endüstriyel Tesisleri Isıtırken, Enerjiyi...
İstanbul Barajlarındaki Doluluk Oranı Artıyor
Avrupa’nın En Yüksek Binası, İstanbul’da...
İnşaat Malzemeleri İhracatı, Yılın En Yüksek...
İnşaat Maliyet Endeksi Artıyor
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!