Kontrol mekanizmasının nasıl işleyeceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Yönetmelik, su yalıtımı kriterlerine uymayan yapılara ruhsat verilmemesini öngörüyor. O nedenle yalıtım uygulamalarının nasıl ve kim tarafından denetleneceği büyük önem arzediyor.
Öte yandan yapılacak yalıtımın türü ve kalitesi zemin türüne ve coğrafyaya göre değişiyor. O nedenle denetleyecek kişilerin büyük bir yetkinlik sahibi olması gerekiyor. Şantiyede yapılacak su yalıtımının denetimini ve raporlanmasını denetim firmalarının yapmakla yükümlü olduğunu ifade eden BTM Teknik Danışmanı Jozef Bonfil, “Yapım esnasında çekecekleri fotoğraflardan, tutacakları tutanaklardan oluşacak olan rapor inşaatın bitiminde belediyeye teslim edilerek yapıya kullanım izni alınacak. Binanın kullanım izni varsa su yalıtımı yapılmış demektir. Su yalıtım türünü, kullanılacak olan malzemeleri seçecek olan kişiler, tasarımcılar yani mimarlardır. Mimarlar nasıl ki mimari proje hazırlıyorlarsa, su, ısı, ses ve yangın yalıtım projelerini de hazırlamakla yükümlüler. Mimar su yalıtım projesini kendi hazırlayabileği gibi, su yalıtım danışmanlarından da destek alabilir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:56
Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği’nin Bilinmeyenleri
Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanıp devreye girdikten sonra beraberinde bir takım soru işaretlerini de getirdi.
1
TOKİ 24 İlde 135 Arsayı Satışa Çıkarıyor
2
İnşaat sektörü Türkiye ve dünyada büyüyor
3
1 milyon dolarlık ev al vatandaş ol
4
Çetiner: "Merkezefendi Hazretlerini Anlattı"
5
Fikirtepe’de 13 Yapı Adasının Temeli Atıldı!
6
Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Yapım İhalesi...
7
105 Bin İşletmeye Taşınma Kredisi
8
"Kanal İstanbul, Şehrin Kurtuluşu Olabilir"
9
AKM'nin Son Hali Görüntülendi
10
Konuştuğunu yapan Erbakan vefatının 7.yılında...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
SAYFALARTüm Sayfalar
SIRADAKİ HABER